Google maps blijft verbeteren, vooral voor developers en ontwerpers. Dankzij de goede documentatie en de open beschikbaarheid van de code krijgen developers de ruimte om zich creatief op te stellen en enorm veel plezier te beleven aan de vele opties die deze API te bieden heeft. Voor Studio Dinsdag betekende dit een manier om Google maps te embedden in de huisstijl van een nieuw project.

Er moesten een hoop vragen opgelost worden. De klant wilde een custom kaart, met de mogelijkheid om meerdere zelf ontworpen markers te plaatsen, met alle gemakken van een Google Maps API. Hoewel hiervoor dankbaar gebruik gemaakt kon worden van de zeer aan te raden plugin ‘leaflet maps marker’ -deze plugin geeft de mogelijkheid om meerdere markers toe te voegen, deze markers te groeperen in een laag en zelfs multilayer kaarten te maken waar al deze groepen samen 1 kaart vormen- had deze geen enkele styling optie in de back end.

Maar het blijkt dat deze er alsnog in te pluggen valt, het was even zoeken, maar eenmaal gevonden werkt het perfect. Studiodinsdag werkt nu nog aan de mogelijke add-on of upgrade van deze plugin, afhankelijk van hoe snel de schrijver en bedenker van ‘leaflet maps marker’ deze functionaliteit in zijn plugin beschikbaar maakt…